Jadłospis

Zastrzega się zamiany w jadłospisie

Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, kiełbasa szynkowa, sałata, serek domowy, pomidor, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Jabłka, kompot / woda
Obiad: Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą, kopytka z masłem, sałatka owocowa, kompot (alergeny: gluten, jajka, mleko)
Podwieczorek: Bułka kukurydziana z masłem, schab pieczony, ogórek zielony, sałata herbata z cytryną (alergeny: mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo żytnie z masłem, polędwica drobiowa sałata, rzodkiewka, jajko ze szczypiorkiem, kakao, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, jaja)
II śniadanie: Pomarańcze, woda / zielona herbata
Obiad: Zupa pomidorowa z muszelkami, kotlet strażacki, sałatka z ogórka z porem i kukurydzą, ziemniaki, kompot (alergeny: gluten, jaja, gorczyca)
Podwieczorek: Babka piaskowa – wypiek własny, owoce, mięta, woda (alergeny: gluten, jajka)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, sałata, szynka wiejska, papryka, ser żółty, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Gruszka, kompot / woda
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, spaghetti z sosem mięsno – warzywnym, kompot (alergeny: gluten, mięso, soja)
Podwieczorek: Budyń śmietankowy, wafelki mini – mini, kiwi, herbata (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, zupa mleczna z zacierkami, powidła śliwkowe, serek Bieluch, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, jaja)
II śniadanie: Banan, kompot / woda
Obiad: Zupa krupnik z kaszy, medaliony z indyka z duszonymi warzywami, brokuł z wody, ziemniaki, kompot (alergeny: gluten, mleko)
Podwieczorek: Ryż zapiekany z jabłkiem i bakaliami, herbata (alergeny: orzechy)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo mieszane z masłem, pierś z kurczaka gotowana, sałata, pasta z makreli z jajkiem, pomidor, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, jajka, ryby)
II śniadanie: Marchewka, herbata owocowa / woda
Obiad: Zupa grysikowa z warzywami, paluszki rybne z morszczuka,
fasolka szparagowa, ziemniaki purée, kompot (alergeny: gluten, soja, ryba)
Podwieczorek: Bułeczki drożdżowe z serem, owoce herbata z cytryną (alergeny: gluten, jaja, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, filet z indyka, serek capri, sałata, pomidor, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Mandarynka, kompot / woda
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, pizza przedszkolaka, kompot (alergeny: gluten, mleko)
Podwieczorek: Sok wieloowocowy ,,Kubuś”, herbatniki, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo żytnie z masłem, szynka gotowana, sałata, rzodkiewka, kawa inka, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Jabłka, woda / zielona herbata
Obiad: Rosół z makaronem, sznycel drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (alergeny: gluten, jaja)
Podwieczorek: Bułeczki mleczne, banan, herbata (alergeny: gluten, jajka, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, sałata, szynka z kurczaka,
pasta z sera białego, papryka, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Gruszka, kompot / woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczeń wieprzowa-sos, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot (alergeny: gluten, mleko, mięso)
Podwieczorek: Galaretka wieloowocowa z orzechami, flipsy kukurydziane, herbata (alergeny: orzechy)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem i dżemem owocowym, twarożkiem domowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Pomarańcze / woda
Obiad: Zupa ryżowa z warzywami, penne z mięsem i szpinakiem, kompot wieloowocowy (alergeny: gluten, mleko)
Podwieczorek:Pączki serowe, mięta / woda (alergeny: gluten, jajka, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony ,sałatka z tuńczyka i koperkiem, pomidor, sałata, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, jajka)
II śniadanie: Kiwi, kompot / woda
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami, kluski parowe z sosem, jogurtowo-owocowym, kompot, jabłka (alergeny: gluten, soja, mleko, jaja)
Podwieczorek: Pieczywo z masłem, pasztet drobiowy, ser żółty, ogórek zielony,
herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, filet z indyka, serek wiejski, sałata, ogórek zielony, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Banany, kompot / woda
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, makaron pełnoziarnisty z masłem i serem białym, jabłka, kompot (alergeny: gluten, jajka, mleko)
Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, sałata, szynka gotowana, pomidor, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo żytnie z masłem, szynka wiejska, sałata, papryka czerwona, mleko, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Jabłka, woda / zielona herbata
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, befsztyk z mięsa mielonego, fasolka szparagowa, ziemniaki puree, kompot (alergeny: gluten, mleko, mięso, jaja, soja)
Podwieczorek: Babka piaskowa – wypiek własny, mandarynki, herbata (alergeny: gluten, jajka)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, sałata, szynka z indyka, rzodkiewka, ser żółty, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Gruszka, kompot / woda
Obiad: Zupa krem z brokułu, lane kluski na rosole, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki, kompot (alergeny: gluten, jaja, mięso)
Podwieczorek: Koktajl bananowo truskawkowy, wafelki mini – mini, herbata (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem ,sałata, kiełbasa szynkowa z kurczakiem, pomidor, herbata z cytryną, kawa inka (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Sok Kubuś marchewkowo- truskawkowy / woda
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką, gyros drobiowy, kalafior gotowany, ziemniaki zapiekane, kompot wieloowocowy (alergeny: gluten, jaja)
Podwieczorek: Bułeczki drożdżowe z serem, jabłka, mięta /woda (alergeny: gluten, jajka)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata, pasta jajeczna z pomidorami, ogórek kiszony, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, jajka)
II śniadanie: Winogron, kompot / woda
Obiad: Żurek z jajkiem, pieczywo, paluszki rybne z dorsza, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki purée, kompot (alergeny: gluten, jaja, ryba)
Podwieczorek: Tosty z masłem, szynką, pomidorem, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, filet z indyka, serek capri, sałata, pomidor, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Banany, kompot / woda
Obiad: Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą, pierogi z serem i z sosem jogurtowo-owocowym, kompot (alergeny: gluten, jajka, mleko)
Podwieczorek: Bułka pszenna z sezamem i makiem, z masłem, schab pieczony, ogórek zielony, herbata z cytryną (alergeny: gluten, sezam)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo żytnie z masłem, kiełbasa szynkowa z kurczakiem, sałata, rzodkiewka, mleko, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Jabłka, woda / zielona herbata
Obiad: Krupnik z kaszy z ziemniakami, spaghetti z sosem mięsno – warzywnym, kompot (alergeny: gluten, mięso)
Podwieczorek: Wafle ryżowe z dżemem owocowym, banan, herbata
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, sałata, szynka wiejska, papryka, ser żółty, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Gruszka, kompot / woda
Obiad: Zupa krem z brokułu, pałka z kurczaka, ryż zapiekany, surówka z pomidora i ogórka, kompot (alergeny: gluten, mleko)
Podwieczorek: Budyń śmietankowy, wafelki mini – mini, kiwi, herbata (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem i dżemem owocowym, twarożkiem domowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Mandarynka, herbata owocowa / woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą manną, kolet mielony z indyka, buraczki, ziemniaki purée, kompot wieloowocowy (alergeny: gluten, jaja, mleko)
Podwieczorek: Kisiel, paluszki z sezamem, jabłka, mięta / woda (alergeny: gluten, sezam)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo mieszane z masłem, pierś z kurczaka gotowana, sałata, pasta z białego sera i makreli, pomidor, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, ryba)
II śniadanie: Winogron, kompot / woda
Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką, paluszki rybne z morszczuka, marchewka z groszkiem, ziemniaki purée, kompot (alergeny: gluten, jaja, ryba)
Podwieczorek: Bułeczki mleczne, banan, herbata z cytryną (alergeny: jaja, mleko, orzechy)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, szynka z indyka, sałata, ser żółty, papryka, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Jabłka, kompot /woda
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza perłowa, sałatka szwedzka, kompot (alergeny: gluten, mięso, soja)
Podwieczorek: Tosty z masłem, szynką, pomidorem, serem żółtym, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem, polędwica drobiowa, pasta jajeczna, ogórek zielony, kawa inka, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, jajko)
II śniadanie: Mandarynki woda /herbata malinowa
Obiad: Lane kluski na rosole, befsztyk z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot jabłkowy (alergeny: gluten, jaja)
Podwieczorek: Galaretka owocowa z żurawiną, herbatniki, mięta / woda (alergeny: gluten)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo, żytnie, razowe z masłem, sałata, szynka wiejska, pomidor, serek domowy, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Banan, woda /kompot
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, penne z mięsem i szpinakiem, kompot (alergeny: gluten, jaja)
Podwieczorek: Koktajl owocowy, biszkopty bez cukru, herbata z cytryną (alergeny: gluten)
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serki homogenizowane, serek naturalny, kakao, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Sok Kubuś marchewkowo –truskawkowy / woda
Obiad: Krupnik z ryżu z warzywami, sznycel drobiowy, sałata lodowa, ziemniaki, kompot (alergeny: gluten, jaja)
Podwieczorek: Rogaliki drożdżowe, owoce, rumianek / woda (alergeny: gluten, mleko, jajka)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pasta z łososia,
sałata, rzodkiewka, herbata (alergeny: gluten, mleko, ryba)
II śniadanie: Gruszki, herbata owoce leśne / woda
Obiad: Rosół z makaronem, ryba po grecku, ziemniaki, kompot (alergeny: gluten, jaja, ryba)
Podwieczorek: Bułeczki kukurydziane z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony,
herbata z cytryną (alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca)
Śniadanie: Kanapki: pieczywo razowe, żytnie z masłem; polędwica drobiowa, papryka czerwona, twarożek domowy, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Jabłka, kompot /woda
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami,
makaron świderki z masłem, serem białym; kompot (alergeny: gluten, mleko)
Podwieczorek:Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko)
Śniadanie: Pieczywo razowe, żytnie z masłem, szynka konserwowa, pasta z białego sera z rzodkiewką, ogórek kiszony, sałata, kawa inka, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Gruszki, kompot / woda
Obiad:Zupa grosikowa, gulasz wieprzowy, ziemniaki; surówka z czerwonej kapusty; kompot (alergeny: gluten, mięso)
Podwieczorek: Kisiel, biszkopty (bez cukrowe), mandarynki, herbata (alergeny: gluten, jaja)
Śniadanie: Kanapki; pieczywo razowe, żytnie z masłem, szynka wiejska, sałata, jajko gotowane, ogórek zielony, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Sok jabłkowy, woda / kompot
Obiad: Zupa pomidorowa z muszelkami, kotlet mielony, fasolka szparagowa, ziemniaki puree, kompot (alergeny: gluten, jaja, mleko, soja)
Podwieczorek:Biszkopt z owocami, herbata z owoców leśnych, jabłka (alergeny: gluten, mleko, jaja)
Śniadanie: Kanapki; pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, dżem owocowy, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Mandarynki, mięta / woda
Obiad: Zupa z soczewicy z ziemniakami, risotto z mięsem z kurczaka, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, kompot (alergeny: soja)
Podwieczorek: Budyń śmietankowy, krakersy, herbata (alergeny: gluten, mleko, jajka)
Śniadanie: Kanapki; pieczywo mieszane z masłem, sałata, filet z indyka, pasta z tuńczyka, rzodkiewka, herbata (alergeny: gluten, mleko)
II śniadanie: Kiwi, rumianek / woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z zimniakami, paluszki z dorsza, marchewka z jabłkiem, ziemniaki, kompot (alergeny: gluten, ryba)
Podwieczorek: Bułeczki mleczne, banan, herbata z cytryną (alergeny: gluten, jaja, mleko)